Împrumut comunitar

By | Wednesday, May 5, 2021

Navigare

 • împrumut comunitar
 • Expresii similare
 • Bara laterală primară
 • Centrul comunitar de igienă și sănătate
 • împrumut comunitar

  Pot obține un împrumut pentru studenți în comunitar de la împrumut creditor privat? Cu excepția cazului în comunitar autorizația este depusă la comunitar, odată comunitar plata, comunitar și împrumut și împrumut afișate în contul dvs. Articolul 15 Dispoziții finale 1 Statele membre pun în aplicare actele cu putere de lege și actele administrative necesare aducerii la îndeplinire a prezentei directive până la 1 iulie De asemenea, puteți vedea dacă veți beneficia de calitatea de credit și ce rată veți obține împrumut o verificare la credit. PNC este o bancă tradițională care oferă împrumuturi pentru studenți pentru împrumut și absolvenți din toată țara.

  Împrumut comunitar

  Comunitar, fiecare comunitar comunitar are împrumut cerințe de împrumut, astfel încât va împrumut să vă comunitar cu creditorii individuali pentru a afla despre calificări. Comunitar măsura împrumut care comunitar activități împrumut în principal servicii, prestarea acestora trebuie să fie facilitată în egală măsură prin crearea unui cadru juridic armonizat în Comunitate. Dacă sunteți gata să împrumutați un împrumut pentru studenți federali, puteți aplica depunând un FAFSA. Istoricul limitat, deficitar sau fără istoric de credit ar putea prezenta o problemă. Die Gemeinschaftsunterstützung kann insbesondere in Form von Durchführbarkeitsstudien, Anleihebürgschaften oder Zinszuschüssen erfolgen.

  Expresii similare

  În plus, împrumuturile federale sunt singura cale de a obține Serviciul Public Iertarea împrumutului. Dacă sunteți gata să împrumutați un împrumut pentru studenți federali, puteți aplica depunând un FAFSA. În timp ce împrumuturile federale ar putea fi corecte pentru unii studenți, nu toate colegiile comunitare participă la programul federal de împrumuturi studențești, motiv pentru care există o opțiune de împrumut privat pentru studenți.

  Dacă nu primiți suficiente subvenții prin împrumuturi federale studențești pentru colegii comunitare sau nu puteți îndeplini cerințele de eligibilitate pentru împrumuturi federale studențești, puteți solicita finanțare suplimentară prin intermediul împrumutătorilor privați.

  Practic, fiecare colegiu comunitar are propriile cerințe de eligibilitate, astfel încât va trebui să vă consultați cu creditorii individuali pentru a afla despre calificări.

  Cu toate acestea, unele împrumuturi pentru studenți privați au cerințe de eligibilitate mai mari, precum un punctaj de credit specific, chiar să fie luate în considerare. Verificați mai jos pentru împrumuturile disponibile pentru colegiul comunitar. Împrumuturile Wells Fargo pentru colegiile comunitare sunt destinate numai studenților care urmează o școală de doi ani, un program de formare în carieră sau o școală netradițională.

  Acest creditor nu necesită plăți până la șase luni după ce părăsiți școala. De asemenea, puteți alege să efectuați plăți anticipate în orice moment din timpul școlii, ceea ce vă poate ajuta să reduceți dobânda pe care o plătiți pe tot parcursul vieții împrumutului dvs.

  În plus, împrumutul privat Wells Fargo oferă o varietate de opțiuni de rambursare atât pentru refinanțarea sa, împrumuturile pentru studenți privați, cât și pentru debitorii în dificultate. Nu există nicio penalitate pentru rambursarea anticipată. Împrumut pentru studenți la colegiul Sallie Mae în aproape toate categoriile, inclusiv cu normă întreagă, part-time, studiază în străinătate, cursuri de iarnă sau de vară și studenți care urmează cursuri de educație continuă sau de certificare profesională.

  De fapt, puteți împrumuta pentru a plăti toate cheltuielile certificate de școală la o instituție care acordă grad. O divizie a KeyBank, creditorul online Laurel Road a oferit împrumuturi pentru studenți și refinanțare de la Se pot aplica împrumutați cu un scor minim de credit de SoFi este un creditor online care oferă studenților împrumuturi pentru colegiul comunitar, precum și credite ipotecare, împrumuturi personale, asigurări și conturi de investiții.

  Creditorul a oferit împrumuturi pentru studenți din și a servit peste , de împrumutați cu peste 18 miliarde de dolari în refinanțarea împrumuturilor studenților.

  În plus, puteți solicita refinanțarea online a împrumuturilor cu SoFi și puteți lua o decizie instantanee. În plus, puteți estima estimarea ratei personalizate fără a afecta creditul. De asemenea, puteți vedea dacă veți beneficia de calitatea de credit și ce rată veți obține fără o verificare la credit. PNC este o bancă tradițională care oferă împrumuturi pentru studenți pentru studenți și absolvenți din toată țara.

  Împrumutul său privat pentru studenți este cel mai bun pentru studenții care intenționează să înceapă rambursarea imediată, în timp ce împrumutul său de refinanțare este cel mai bun pentru studenții fără studii. Acestea oferă o reducere a dobânzii la jumătate de punct pentru efectuarea plăților automate.

  CommonBond este unul dintre primele împrumuturi pentru studenți pentru companiile comunitare. Împrumutatul oferă un aspect unic programul de protecție a șomajului unde plățile de împrumut sunt întrerupte. De asemenea, creditorul îi ajută pe absolvenții eligibili să găsească noi locuri de muncă și chiar îi angajează pentru proiecte de consultanță pe termen scurt. Lucrul unic în legătură cu CommomBond este că de fiecare dată când finanțează un împrumut, acestea acoperă costurile educației unui copil prin promisiunea lor socială.

  Dacă doriți să călătoriți în întreaga lume pentru a obține un grad fără a vă face griji pentru garanții sau co-semnatari, Prodigy vă va face visul să devină realitate. Acest creditor oferă o perioadă de grație de o lună între absolvire și prima plată pentru a ușura presiunea care vine odată cu trecerea la muncă. Citizens Bank Payments oferă cele mai bune împrumuturi pentru studenți pentru colegiul comunitar.

  Au o plată foarte flexibilă în condițiile dvs. Cu un scor de credit minim de , acest creditor oferă debitorilor o mulțime de opțiuni excelente de împrumut, susținute de stabilitatea unei bănci. Acest creditor vă permite să alegeți dintre tarife fixe și variabile competitive și opțiuni de rambursare care vă oferă libertatea de a vă plăti împrumutul în programul dvs. Unul dintre numeroasele motive pentru care ar trebui să alegeți Banca de Cetățeni este faptul că acestea furnizează aprobare de mai mulți ani.

  În plus, oferă tarife mici la prețuri accesibile pentru a vă economisi mai mult. LendKey este un împrumut de refinanțare a împrumuturilor pentru studenți, care colectează bani de la băncile comunitare și sindicatele de credit pentru a oferi împrumuturi studențești la prețuri avantajoase. LendKey își bazează ratele pe creditul dvs. De asemenea, nu au taxe de origine sau de plată anticipată. Rețineți că creditorul nu permite refinanțarea pentru debitorii care nu au absolvit.

  Splash Financial oferă împrumuturi pentru colegiile comunitare fără taxe originale și planuri de rambursare unice. De exemplu, aceștia sunt unul dintre puținii creditori care permit soților să se refinanțeze împreună. De asemenea, au unele dintre cele mai mici rate pentru debitorii calificați. Earnest este un creditor online care oferă unul dintre cele mai bune împrumuturi pentru studenți pentru colegiul comunitar, precum și împrumuturi personale. Este una dintre cele mai flexibile companii de refinanțare a împrumuturilor studenților.

  Practic, acestea oferă posibilitatea de a alege orice plată lunară și termen între 5 până la 20 de ani economisindu-vă mai mult decât tarifele și condițiile standard. Împrumutatul vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a vă schimba împrumutul și vă puteți refinanța împrumutul gratuit, puteți schimba datele de plată, chiar să săriți o plată o dată pe an și să o redați mai târziu. Earnest nu are cerințe de venit stabilite pentru debitori.

  De asemenea, oferă protecție șomajului pentru a vă întrerupe plățile lunare dacă vă pierdeți locul de muncă. Autoritatea de finanțare a educației din Massachusetts, cunoscută sub numele de MEFA, oferă refinanțarea împrumuturilor studențești și împrumuturile private pentru studenți și studenți din toate cele 50 de state americane.

  Creditorul oferă împrumuturi debitorilor fără co-semnator și oferă, de asemenea, un minim de scor de credit Acest creditor oferă împrumuturi pentru studenți non-semnate pentru studenții internaționali și DACA. De asemenea, permite debitorilor să acceseze și toleranța națională în caz de catastrofe.

  Dezavantajul major este că; acest creditor oferă un singur termen de rambursare care este de 10 ani. Flexibilitatea de rambursare generoasă a debitorilor în dificultate face ca Autoritatea de împrumut pentru studenți din Rhode Island RISLA să fie considerată una dintre cele mai bune opțiuni de împrumut pentru studenți pentru colegiul comunitar. RISLA, este o agenție neprofit bazată pe stat, care refinanțează împrumuturile pentru studenți și acordă împrumuturi elevilor și părinților.

  Acest creditor oferă un plan de rambursare bazat pe venituri, cu iertare după 25 de ani. De asemenea, puteți refinanța fără o diplomă. Unul dintre motivele pentru care câteva persoane nu pot alege acest creditor este că nu pot vedea dacă se vor califica și ce rată vor primi fără o verificare a creditului. Finalizează comanda 8 Tipuri de asistență financiară pentru studiul dvs. Înainte de a solicita orice împrumut, trebuie să știți cum vă vor afecta beneficiile și dezavantajele sale ca student.

  Prin urmare, este recomandabil să cântăriți întotdeauna avantajele și riscurile înainte de a aplica. Dacă nu reușiți să vă plătiți împrumutul, creați o cale pentru dificultăți financiare sporite. Sancțiunile pentru neplătirea plăților de împrumut includ taxe adăugate, dobândă adăugată și câștig de salarii.

  Această secțiune va evidenția nu numai avantajele, dar și contra de obținere de împrumuturi pentru studenți pentru colegiul comunitar. Împrumuturile pentru studenți sunt o binecuvântare pentru mulți oameni, deoarece nu toată lumea își poate permite facultatea.

  Este, de asemenea, o șansă pentru studenți să înceapă să pună bazele istoriei lor de credit, rămânând deasupra plăților. Dacă vă gândiți să luați un împrumut pentru a vă finanța studiile la colegiu, selectați cu atenție din lista noastră de cele mai bune împrumuturi pentru studenți pentru colegiul comunitar. Asigurați-vă că examinați tarifele înainte de a aplica.

  Creditele private sau suplimentare sunt puse la dispoziția creditorilor pentru studenții care au nevoie de finanțare suplimentară pentru a ajuta la costurile lor educaționale. Există anumite criterii de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinești pentru a te califica pentru un împrumut pentru studenți. Acest articol răspunde nevoilor tale imediate? De asemenea, faceți bine să vă împărtășiți părerea dvs.

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Treci la navigare primară Salt la conținutul principal Treci la bara laterală primară Treci la subsol. De ce împrumutul studentului pentru colegiul comunitar din SUA? Cum pot obține împrumuturi pentru studenți pentru colegiul comunitar? Search tips. Need more search options? Use the Advanced search. Document L Help Print this page. Expand all Collapse all. Title and reference.

  Languages, formats and link to OJ. Official Journal. Multilingual display. Authentic language. Authentic language: spaniolă, cehă, daneză, germană, estonă, greacă, engleză, franceză, italiană, letonă, lituaniană, maghiară, malteză, neerlandeză, polonă, portugheză, slovacă, slovenă, finlandeză, suedeză, islandeză, norvegiană.

  Miscellaneous information. Relationship between documents. Articolul 3 Titularii și obiectul dreptului de închiriere și de împrumut 1 Dreptul exclusiv de a autoriza sau de a interzice închirierea și împrumutul aparține: a autorului, în ceea ce privește originalul și copiile operei sale; b artistului interpret sau executant, în ceea ce privește fixările interpretării sale; c producătorului de fonograme, în ceea ce privește fonogramele sale; d producătorului primei fixări a unui film, în ceea ce privește originalul și copiile filmului său.

  Articolul 5 Dreptul la o remunerație echitabilă care nu poate face obiectul unei renunțări 1 În cazul în care un autor sau un artist interpret sau executant a transferat sau cedat dreptul său de închiriere în ceea ce privește o fonogramă sau un original sau o copie a unui film unui producător de fonograme sau de filme, autorul sau artistul interpret sau executant păstrează dreptul de a obține o remunerație echitabilă pentru închiriere.

  Articolul 6 Derogare de la dreptul exclusiv de împrumut public 1 Statele membre pot deroga de la dreptul exclusiv pentru împrumutul public prevăzut la articolul 1, cu condiția ca cel puțin autorii să obțină o remunerație în temeiul acestui împrumut. Articolul 8 Radiodifuziunea și comunicarea publică 1 Statele membre prevăd pentru artiștii interpreți sau executanți dreptul exclusiv de a autoriza sau de a interzice radiodifuziunea prin intermediul undelor radioelectrice și comunicarea publică a interpretării lor, cu excepția cazului în care interpretarea este ea însăși deja o interpretare radiodifuzată sau efectuată pornind de la o fixare.

  Articolul 10 Limitarea drepturilor 1 Statele membre au posibilitatea de a prevedea limitări ale drepturilor menționate în prezentul capitolul în cazul: a unei utilizări personale; b utilizării a scurte extrase în scopul informării asupra unor evenimente de actualitate; c unei fixări efemere efectuată de către un organism de radiodifuziune prin propriile sale mijloace și pentru propriile sale emisiuni; d utilizării numai în scop educativ sau de cercetare științifică.

  Articolul 12 Relația dintre dreptul de autor și drepturile conexe Protecția drepturilor conexe dreptului de autor în temeiul prezentei directive păstrează intactă și nu aduce în nici un fel atingere protecției dreptului de autor. Articolul 13 Comunicarea Comisiei îi sunt comunicate de către statele membre textele principalelor dispoziții de drept intern pe care le adoptă în domeniul reglementat de prezenta directivă.

  Articolul 15 Intrarea în vigoare Prezenta directivă intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

  Articolul 16 Destinatari Prezenta directivă se adresează statelor membre. Adoptată la Strasburg, 12 decembrie Pentru Parlamentul European Președintele J. Pentru Consiliu Președintele M. Numai articolul 11 alineatul 2. Numai articolul 11 alineatul 1. Articolul 2 alineatul 1 cuvintele introductive și litera a.

  Articolul 2 alineatul 1 litera b. Articolul 2 alineatul 1 cuvintele introductive. Articolul 3 alineatul 1 cuvintele introductive. Articolul 2 alineatul 1 prima liniuță. Articolul 3 alineatul 1 litera a. Articolul 2 alineatul 1 a doua liniuță. Articolul 3 alineatul 1 litera b. Articolul 2 alineatul 1 a treia liniuță.

  Articolul 3 alineatul 1 litera c. Articolul 2 alineatul 1 a patra liniuță prima teză. Articolul 3 alineatul 1 litera d. Articolul 2 alineatul 1 a patra liniuță a doua teză.

  Articolul 2 alineatul 1 litera c. Articolul 5 alineatele 1 - 3. Articolul 6 alineatele 1 - 3. Articolul 9 alineatul 1 cuvintele introductive și cuvintele finale. Articolul 9 alineatul 1 cuvintele introductive. Articolul 9 alineatul 1 prima liniuță. Articolul 9 alineatul 1 litera a. Articolul 9 alineatul 1 a doua liniuță. Articolul 9 alineatul 1 litera b. Articolul 9 alineatul 1 a treia liniuță. Articolul 9 alineatul 1 litera c. Articolul 9 alineatul 1 a patra liniuță.

  Articolul 9 alineatul 1 litera d. Articolul 9 alineatele 2 , 3 și 4.

  Bara laterală primară

  Împrumut comunitar

  Practic, acestea oferă posibilitatea de a alege orice plată lunară și termen între 5 până la 20 de ani economisindu-vă mai mult decât tarifele și condițiile standard. Împrumutatul vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a vă schimba împrumutul și vă puteți refinanța împrumutul gratuit, puteți schimba datele de plată, chiar să săriți o plată o dată pe an și să o redați mai târziu.

  Earnest nu are cerințe de venit stabilite pentru debitori. De asemenea, oferă protecție șomajului pentru a vă întrerupe plățile lunare dacă vă pierdeți locul de muncă. Autoritatea de finanțare a educației din Massachusetts, cunoscută sub numele de MEFA, oferă refinanțarea împrumuturilor studențești și împrumuturile private pentru studenți și studenți din toate cele 50 de state americane.

  Creditorul oferă împrumuturi debitorilor fără co-semnator și oferă, de asemenea, un minim de scor de credit Acest creditor oferă împrumuturi pentru studenți non-semnate pentru studenții internaționali și DACA. De asemenea, permite debitorilor să acceseze și toleranța națională în caz de catastrofe. Dezavantajul major este că; acest creditor oferă un singur termen de rambursare care este de 10 ani. Flexibilitatea de rambursare generoasă a debitorilor în dificultate face ca Autoritatea de împrumut pentru studenți din Rhode Island RISLA să fie considerată una dintre cele mai bune opțiuni de împrumut pentru studenți pentru colegiul comunitar.

  RISLA, este o agenție neprofit bazată pe stat, care refinanțează împrumuturile pentru studenți și acordă împrumuturi elevilor și părinților.

  Acest creditor oferă un plan de rambursare bazat pe venituri, cu iertare după 25 de ani. De asemenea, puteți refinanța fără o diplomă. Unul dintre motivele pentru care câteva persoane nu pot alege acest creditor este că nu pot vedea dacă se vor califica și ce rată vor primi fără o verificare a creditului.

  Finalizează comanda 8 Tipuri de asistență financiară pentru studiul dvs. Înainte de a solicita orice împrumut, trebuie să știți cum vă vor afecta beneficiile și dezavantajele sale ca student. Prin urmare, este recomandabil să cântăriți întotdeauna avantajele și riscurile înainte de a aplica. Dacă nu reușiți să vă plătiți împrumutul, creați o cale pentru dificultăți financiare sporite. Sancțiunile pentru neplătirea plăților de împrumut includ taxe adăugate, dobândă adăugată și câștig de salarii.

  Această secțiune va evidenția nu numai avantajele, dar și contra de obținere de împrumuturi pentru studenți pentru colegiul comunitar. Împrumuturile pentru studenți sunt o binecuvântare pentru mulți oameni, deoarece nu toată lumea își poate permite facultatea. Este, de asemenea, o șansă pentru studenți să înceapă să pună bazele istoriei lor de credit, rămânând deasupra plăților.

  Dacă vă gândiți să luați un împrumut pentru a vă finanța studiile la colegiu, selectați cu atenție din lista noastră de cele mai bune împrumuturi pentru studenți pentru colegiul comunitar. Asigurați-vă că examinați tarifele înainte de a aplica. Creditele private sau suplimentare sunt puse la dispoziția creditorilor pentru studenții care au nevoie de finanțare suplimentară pentru a ajuta la costurile lor educaționale.

  Există anumite criterii de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinești pentru a te califica pentru un împrumut pentru studenți. Acest articol răspunde nevoilor tale imediate? De asemenea, faceți bine să vă împărtășiți părerea dvs. Adresa ta de email nu va fi publicată. Treci la navigare primară Salt la conținutul principal Treci la bara laterală primară Treci la subsol. De ce împrumutul studentului pentru colegiul comunitar din SUA?

  Cum pot obține împrumuturi pentru studenți pentru colegiul comunitar? Sfaturi importante Împrumuturi pentru studenți pentru colegiul comunitar Cât de mult pot împrumuta studenții pentru colegiul comunitar? Care sunt cele mai bune împrumuturi pentru studenți pentru colegiul comunitar? Concluzie Întrebare frecventă privind împrumutul studenților pentru colegiul comunitar Referinte De asemenea, recomandăm. Fără comision de origine Rata dobânzii competitive Opțiuni multiple de rambursare la împrumuturi pentru studenți.

  Folosiți mai întâi subvențiile. Următorii pași vă vor ghida despre cum să începeți. În primul rând, selectați un creditor și programul dvs. După aceea, contactați un creditor și completați o cerere. Creditorul va finaliza un control de credit și va face o aprobare sau un refuz.

  Împrumutatul vă va contacta în cazul în care este nevoie de informații suplimentare sau dacă este nevoie de co-semnator. Vei primi diverse declarații de dezvăluire de la creditorul tău care explică ratele dobânzilor, termenii, taxele și costul total al împrumuturilor.

  Creditorul poate solicita un formular de autocertificare. Fondurile sunt primite și afișate de către biroul desemnat. Cerinte de eligibilitate. Decontarea împrumutului. Nu împrumutați niciodată mai mulți bani decât trebuie să vă acoperiți costurile colegiului. Fiți selectivi în împrumutul pe care îl alegeți și nu vă grăbiți doar în orice contract de împrumut.

  Analizați și decideți cât de importante sunt diferitele caracteristici ale împrumuturilor pentru studenți pentru colegiul comunitar. Ar trebui să împrumutați din același program de împrumut în fiecare an în timpul carierei de colegiu. Protecția corespunzătoare, prin drepturile de închiriere și de împrumut, a operelor care fac obiectul dreptului de autor și a obiectelor protejate prin drepturi conexe, precum și protecția obiectelor prin dreptul de fixare, dreptul de distribuție, dreptul de radiodifuziune și televiziune și dreptul de comunicare publică pot fi considerate, în consecință, ca având o importanță fundamentală pentru dezvoltarea economică și culturală a Comunității.

  Dreptul de autor și protecția conferită prin drepturile conexe trebuie să se adapteze realităților economice noi, cum ar fi noile forme de exploatare. Pentru continuitatea activității creatoare și artistice a autorilor și artiștilor interpreți sau executanți este necesar ca aceștia să primească un venit corespunzător, iar investițiile necesare, în special pentru producția de fonograme și de filme, sunt extrem de ridicate și de riscante. Numai o protecție juridică adecvată a titularilor de drepturi permite garantarea efectivă a posibilităților de a primi acest venit și de a amortiza aceste investiții.

  Aceste activități creatoare, artistice și de impresariat sunt desfășurate, în mare măsură, de persoane care desfășoară activități independente. Exercitarea acestor activități trebuie să fie ușurată prin asigurarea unei protecții armonizate din punct de vedere juridic în Comunitate. În măsura în care aceste activități constituie în principal servicii, prestarea acestora trebuie să fie facilitată în egală măsură prin crearea unui cadru juridic armonizat în Comunitate.

  Se impune armonizarea legislațiilor statelor membre într-un mod care să nu contravină respectării convențiilor internaționale pe care sunt fondate legislațiile referitoare la dreptul de autor și drepturile conexe din numeroase state membre. Cadrul juridic comunitar privind drepturile de închiriere și de împrumut, precum și unele drepturi conexe dreptului de autor, poate fi limitat la dispoziții prin care statele membre să fie obligate să prevadă drepturi de închiriere și de împrumut pentru anumite grupuri de titulari și, în plus, drepturile de fixare, distribuție, radiodifuziune și televiziune și comunicare publică pentru anumite grupuri de titulari în domeniul protecției drepturilor conexe.

  Este necesar să se definească noțiunile de închiriere și de împrumut în sensul prezentei directive. Este de dorit, pentru o mai mare claritate, să se excludă de la închiriere și de la împrumut, în sensul prezentei directive, anumite forme de punere la dispoziție, de exemplu, punerea la dispoziție de fonograme sau de filme în scopul reprezentării publice sau radiodifuziunii, punerea la dispoziție în scop de expunere sau punerea la dispoziție în scopul consultării imediate.

  Împrumutul în sensul prezentei directive nu ar trebui să includă punerea la dispoziție între unități accesibile publicului. Atunci când împrumutul efectuat de o unitate accesibilă publicului presupune o plată al cărei cuantum nu depășește necesarul pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare ale unității, nu există avantaj economic sau comercial direct sau indirect în sensul prezentei directive.

  Este necesar să se introducă un regim care să asigure o remunerație echitabilă, la care nu se poate renunța, a autorilor și artiștilor interpreți sau executanți, care trebuie să-și păstreze posibilitatea de a încredința gestiunea acestui drept unor societăți de gestiune colectivă care îi reprezintă.

  Această remunerație echitabilă poate fi achitată pe baza uneia sau mai multor plăți în orice moment la încheierea contractului sau ulterior. Ea trebuie să ia în considerare importanța contribuției autorilor și artiștilor interpreți sau executanți în cauză la fonogramă sau film.

  Este necesar, de asemenea, să se protejeze cel puțin drepturile autorilor în cazul împrumutului public prin prevederea unor dispoziții specifice. Cu toate acestea, orice măsuri adoptate prin derogare de la dreptul exclusiv de împrumut public ar trebui să respecte în special articolul 12 din tratat. Dispozițiile prevăzute de prezenta directivă cu privire la drepturile conexe dreptului de autor nu ar trebui să împiedice statele membre să extindă asupra acestor drepturi exclusive prezumția menționată în prezenta directivă cu privire la contractele pentru producția de film încheiate, individual sau colectiv, de artiștii interpreți sau executanți cu un producător de film.

  Statele membre ar trebui să aibă posibilitatea să prevadă, pentru titularii de drepturi conexe dreptului de autor, dispoziții de protecție mai amplă decât dispozițiile prezentei directive cu privire la radiodifuziune sau televiziune și la comunicarea publică. Prezenta directivă nu ar trebui să aducă atingere obligațiilor statelor membre privind termenele pentru transpunerea în legislația lor națională a directivelor stabilite în anexa I partea B,.

  Statele membre pot să prevadă ca alte persoane să fie considerate coautori. Statele membre pot să prevadă în egală măsură că prezentul alineat se aplică mutatis mutandis drepturilor incluse în capitolul II. Statele membre au libertatea de a determina această remunerație, luând în considerare obiectivele lor de promovare culturală.

  În absența unui acord între artiștii interpreți sau executanți și producătorii de fonograme, statele membre pot stabili condițiile repartizării remunerației între aceștia. Cu toate acestea, licențe obligatorii nu pot fi prevăzute decât în măsura în care sunt compatibile cu Convenția de la Roma. Cu toate acestea, în special în cazul în care acest obiect este o înregistrare digitală, statele membre pot să prevadă că titularii de drepturi au dreptul de a obține o remunerație adecvată pentru închirierea sau împrumutarea acestui obiect.

  În absența unui acord între titularii de drepturi cu privire la nivelul remunerației, statele membre pot fixa nivelul remunerației echitabile. Protecția drepturilor conexe dreptului de autor în temeiul prezentei directive păstrează intactă și nu aduce în nici un fel atingere protecției dreptului de autor.

  Comisiei îi sunt comunicate de către statele membre textele principalelor dispoziții de drept intern pe care le adoptă în domeniul reglementat de prezenta directivă. Trimiterile la directiva abrogată se interpretează ca trimiteri la prezenta directivă și se citesc în conformitate cu tabelul de corespondență din anexa II.

  Prezenta directivă intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Directiva abrogată cu modificările sale succesive. JO L , Lista termenelor pentru transpunerea în legislația națională. Skip to main content. This document is an excerpt from the EUR-Lex website. Comisia transmite acest raport Parlamentului European și Consiliului. În absența unui acord între artiștii interpreți sau executanți și producătorii de fonograme, statele membre pot determina condițiile repartizării remunerației între aceștia.

  Cu toate acestea, licențele obligatorii nu pot fi prevăzute decât în măsura în care sunt compatibile cu Convenția de la Roma. Fără să aducă atingere unei armonizări ulterioare, drepturile de autor prevăzute de prezenta directivă nu expiră înainte de sfârșitul termenului prevăzut de Convenția de la Berna privind protecția operelor literare și artistice. Fără să aducă atingere unei armonizări ulterioare, drepturile prevăzute de prezenta directivă pentru artiștii interpreți sau executanți, producătorii de fonograme și organismele de radiodifuziune și televiziune nu expiră înainte de sfârșitul termenelor respective prevăzute de Convenția de la Roma.

  Drepturile producătorilor primelor fixări de filme prevăzute de prezenta directivă nu expiră înainte de încheierea unei perioade de douăzeci de ani de la sfârșitul anului în care fixarea a fost realizată.

  Cu toate acestea, în special dacă acest obiect este o înregistrare digitală, statele membre pot să prevadă că titularii de drepturi au dreptul de a obține o remunerație adecvată pentru închirierea sau împrumutul acestui obiect. În absența unui acord între titularii de drepturi cu privire la nivelul remunerației, statele membre pot fixa nivelul remunerației echitabile.

  În temeiul prezentei directive, protecția drepturilor conexe dreptului de autor păstrează intactă și nu aduce în nici un fel atingere protecției dreptului de autor. Statele membre informează de îndată Comisia cu privire la aceasta. Atunci când statele membre adoptă aceste dispoziții, ele conțin o trimitere la prezenta directivă sau sunt însoțite de o asemenea trimitere la data publicării lor oficiale.

  Statele membre stabilesc modalitatea de efectuare a acestei trimiteri. JO C , Skip to main content. This document is an excerpt from the EUR-Lex website.

  EU case-law Case-law Digital reports Directory of case-law.

  Centrul comunitar de igienă și sănătate

  În plus, împrumuturile federale sunt singura cale de a obține Serviciul Public Iertarea împrumutului. Dacă sunteți gata să împrumutați un împrumut pentru studenți federali, puteți aplica depunând un FAFSA. În timp ce împrumuturile federale ar putea fi corecte pentru unii studenți, nu toate colegiile comunitare participă la programul federal de împrumuturi studențești, motiv pentru care există o opțiune de împrumut privat pentru studenți. Dacă nu primiți suficiente subvenții prin împrumuturi federale studențești pentru colegii comunitare sau nu puteți îndeplini cerințele de eligibilitate pentru împrumuturi federale studențești, puteți solicita finanțare suplimentară prin intermediul împrumutătorilor privați.

  Practic, fiecare colegiu comunitar are propriile cerințe de eligibilitate, astfel încât va trebui să vă consultați cu creditorii individuali pentru a afla despre calificări. Cu toate acestea, unele împrumuturi pentru studenți privați au cerințe de eligibilitate mai mari, precum un punctaj de credit specific, chiar să fie luate în considerare. Verificați mai jos pentru împrumuturile disponibile pentru colegiul comunitar. Împrumuturile Wells Fargo pentru colegiile comunitare sunt destinate numai studenților care urmează o școală de doi ani, un program de formare în carieră sau o școală netradițională.

  Acest creditor nu necesită plăți până la șase luni după ce părăsiți școala. De asemenea, puteți alege să efectuați plăți anticipate în orice moment din timpul școlii, ceea ce vă poate ajuta să reduceți dobânda pe care o plătiți pe tot parcursul vieții împrumutului dvs.

  În plus, împrumutul privat Wells Fargo oferă o varietate de opțiuni de rambursare atât pentru refinanțarea sa, împrumuturile pentru studenți privați, cât și pentru debitorii în dificultate. Nu există nicio penalitate pentru rambursarea anticipată. Împrumut pentru studenți la colegiul Sallie Mae în aproape toate categoriile, inclusiv cu normă întreagă, part-time, studiază în străinătate, cursuri de iarnă sau de vară și studenți care urmează cursuri de educație continuă sau de certificare profesională.

  De fapt, puteți împrumuta pentru a plăti toate cheltuielile certificate de școală la o instituție care acordă grad. O divizie a KeyBank, creditorul online Laurel Road a oferit împrumuturi pentru studenți și refinanțare de la Se pot aplica împrumutați cu un scor minim de credit de SoFi este un creditor online care oferă studenților împrumuturi pentru colegiul comunitar, precum și credite ipotecare, împrumuturi personale, asigurări și conturi de investiții. Creditorul a oferit împrumuturi pentru studenți din și a servit peste , de împrumutați cu peste 18 miliarde de dolari în refinanțarea împrumuturilor studenților.

  În plus, puteți solicita refinanțarea online a împrumuturilor cu SoFi și puteți lua o decizie instantanee. În plus, puteți estima estimarea ratei personalizate fără a afecta creditul. De asemenea, puteți vedea dacă veți beneficia de calitatea de credit și ce rată veți obține fără o verificare la credit.

  PNC este o bancă tradițională care oferă împrumuturi pentru studenți pentru studenți și absolvenți din toată țara. Împrumutul său privat pentru studenți este cel mai bun pentru studenții care intenționează să înceapă rambursarea imediată, în timp ce împrumutul său de refinanțare este cel mai bun pentru studenții fără studii.

  Acestea oferă o reducere a dobânzii la jumătate de punct pentru efectuarea plăților automate. CommonBond este unul dintre primele împrumuturi pentru studenți pentru companiile comunitare. Împrumutatul oferă un aspect unic programul de protecție a șomajului unde plățile de împrumut sunt întrerupte. De asemenea, creditorul îi ajută pe absolvenții eligibili să găsească noi locuri de muncă și chiar îi angajează pentru proiecte de consultanță pe termen scurt. Lucrul unic în legătură cu CommomBond este că de fiecare dată când finanțează un împrumut, acestea acoperă costurile educației unui copil prin promisiunea lor socială.

  Dacă doriți să călătoriți în întreaga lume pentru a obține un grad fără a vă face griji pentru garanții sau co-semnatari, Prodigy vă va face visul să devină realitate. Acest creditor oferă o perioadă de grație de o lună între absolvire și prima plată pentru a ușura presiunea care vine odată cu trecerea la muncă. Citizens Bank Payments oferă cele mai bune împrumuturi pentru studenți pentru colegiul comunitar. Au o plată foarte flexibilă în condițiile dvs. Cu un scor de credit minim de , acest creditor oferă debitorilor o mulțime de opțiuni excelente de împrumut, susținute de stabilitatea unei bănci.

  Acest creditor vă permite să alegeți dintre tarife fixe și variabile competitive și opțiuni de rambursare care vă oferă libertatea de a vă plăti împrumutul în programul dvs. Unul dintre numeroasele motive pentru care ar trebui să alegeți Banca de Cetățeni este faptul că acestea furnizează aprobare de mai mulți ani. În plus, oferă tarife mici la prețuri accesibile pentru a vă economisi mai mult.

  LendKey este un împrumut de refinanțare a împrumuturilor pentru studenți, care colectează bani de la băncile comunitare și sindicatele de credit pentru a oferi împrumuturi studențești la prețuri avantajoase. LendKey își bazează ratele pe creditul dvs. De asemenea, nu au taxe de origine sau de plată anticipată. Rețineți că creditorul nu permite refinanțarea pentru debitorii care nu au absolvit. Splash Financial oferă împrumuturi pentru colegiile comunitare fără taxe originale și planuri de rambursare unice.

  De exemplu, aceștia sunt unul dintre puținii creditori care permit soților să se refinanțeze împreună. De asemenea, au unele dintre cele mai mici rate pentru debitorii calificați. Earnest este un creditor online care oferă unul dintre cele mai bune împrumuturi pentru studenți pentru colegiul comunitar, precum și împrumuturi personale. Este una dintre cele mai flexibile companii de refinanțare a împrumuturilor studenților.

  Practic, acestea oferă posibilitatea de a alege orice plată lunară și termen între 5 până la 20 de ani economisindu-vă mai mult decât tarifele și condițiile standard. Împrumutatul vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a vă schimba împrumutul și vă puteți refinanța împrumutul gratuit, puteți schimba datele de plată, chiar să săriți o plată o dată pe an și să o redați mai târziu.

  Earnest nu are cerințe de venit stabilite pentru debitori. De asemenea, oferă protecție șomajului pentru a vă întrerupe plățile lunare dacă vă pierdeți locul de muncă. Autoritatea de finanțare a educației din Massachusetts, cunoscută sub numele de MEFA, oferă refinanțarea împrumuturilor studențești și împrumuturile private pentru studenți și studenți din toate cele 50 de state americane.

  Creditorul oferă împrumuturi debitorilor fără co-semnator și oferă, de asemenea, un minim de scor de credit Acest creditor oferă împrumuturi pentru studenți non-semnate pentru studenții internaționali și DACA. De asemenea, permite debitorilor să acceseze și toleranța națională în caz de catastrofe. Dezavantajul major este că; acest creditor oferă un singur termen de rambursare care este de 10 ani. Flexibilitatea de rambursare generoasă a debitorilor în dificultate face ca Autoritatea de împrumut pentru studenți din Rhode Island RISLA să fie considerată una dintre cele mai bune opțiuni de împrumut pentru studenți pentru colegiul comunitar.

  RISLA, este o agenție neprofit bazată pe stat, care refinanțează împrumuturile pentru studenți și acordă împrumuturi elevilor și părinților. Acest creditor oferă un plan de rambursare bazat pe venituri, cu iertare după 25 de ani. De asemenea, puteți refinanța fără o diplomă. Unul dintre motivele pentru care câteva persoane nu pot alege acest creditor este că nu pot vedea dacă se vor califica și ce rată vor primi fără o verificare a creditului.

  Finalizează comanda 8 Tipuri de asistență financiară pentru studiul dvs. Înainte de a solicita orice împrumut, trebuie să știți cum vă vor afecta beneficiile și dezavantajele sale ca student.

  Prin urmare, este recomandabil să cântăriți întotdeauna avantajele și riscurile înainte de a aplica. Dacă nu reușiți să vă plătiți împrumutul, creați o cale pentru dificultăți financiare sporite.

  Sancțiunile pentru neplătirea plăților de împrumut includ taxe adăugate, dobândă adăugată și câștig de salarii. Această secțiune va evidenția nu numai avantajele, dar și contra de obținere de împrumuturi pentru studenți pentru colegiul comunitar. Împrumuturile pentru studenți sunt o binecuvântare pentru mulți oameni, deoarece nu toată lumea își poate permite facultatea.

  Este, de asemenea, o șansă pentru studenți să înceapă să pună bazele istoriei lor de credit, rămânând deasupra plăților. Dacă vă gândiți să luați un împrumut pentru a vă finanța studiile la colegiu, selectați cu atenție din lista noastră de cele mai bune împrumuturi pentru studenți pentru colegiul comunitar.

  Asigurați-vă că examinați tarifele înainte de a aplica. Creditele private sau suplimentare sunt puse la dispoziția creditorilor pentru studenții care au nevoie de finanțare suplimentară pentru a ajuta la costurile lor educaționale.

  Există anumite criterii de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinești pentru a te califica pentru un împrumut pentru studenți. Acest articol răspunde nevoilor tale imediate? De asemenea, faceți bine să vă împărtășiți părerea dvs. Adresa ta de email nu va fi publicată. Treci la navigare primară Salt la conținutul principal Treci la bara laterală primară Treci la subsol. De ce împrumutul studentului pentru colegiul comunitar din SUA?

  Cum pot obține împrumuturi pentru studenți pentru colegiul comunitar? The Commission shall take the necessary measures to verify at regular intervals, in collaboration with the Economic and Financial Committee, that the economic policy of the Member State in receipt of a Community loan accords with the adjustment or back-up programme and with any other conditions laid down by the Council pursuant to Article 3.

  Comisia adoptă măsurile necesare pentru a verifica periodic, în colaborare cu Comitetul Economic și Financiar, conformitatea politicii economice a statului membru beneficiar al împrumutului comunitar cu programul rectificativ sau de rezervă și cu alte condiții prevăzute de Consiliu în aplicarea articolului 3 și a articolului 3a.

  The Commission shall take the necessary measures to verify at regular intervals, in collaboration with the Economic and Financial Committee that the economic policy of the Member State in receipt of a Community loan accords with the adjustment or back-upprogramme and with any other conditions laid down by the Council pursuant to Article 3 and Article 3a.

  Comisia adoptă măsurile necesare pentru a verifica periodic, în colaborare cu Comitetul Economic și Financiar, conformitatea politicii economice a statului membru beneficiar al împrumutului comunitar cu programul rectificativ, cu alte condiții stabilite de Consiliu în temeiul articolului 3 și cu memorandumul de înțelegere menționat la articolul 3a. The Commission shall take the necessary measures to verify at regular intervals, in collaboration with the Economic and Financial Committee that the economic policy of the Member State in receipt of a Community loan complies with the adjustment programme, any other conditions laid down by the Council pursuant to Article 3 and the Memorandum of Understanding referred to in Article 3a.

  Comisia adoptă măsurile necesare pentru a verifica periodic, în colaborare cu Comitetul Economic și Financiar, conformitatea politicii economice a statului membru beneficiar al împrumutului comunitar cu programul rectificativ, cu alte condiții stabilite de Consiliu în temeiul articolului și cu memorandumul de înțelegere menționat la articolul a.

  The Commission shall take the necessary measures to verify at regular intervals, in collaboration with the Economic and Financial Committee that the economic policy of the Member State in receipt of a Community loan complies with the adjustment programme, any other conditions laid down by the Council pursuant to Article and the Memorandum of Understanding referred to in Article a. La noiembrie , în contextul unui împrumut comunitar pentru balanța de plăți vizând să sprijine capacitatea de răspuns a Ungariei la turbulențele pieței financiare, autoritățile au semnat un memorandum de înțelegere care fixează condițiile de politică economică care însoțesc rambursarea acestuia, în special cele privind consolidarea fiscală și reforma guvernanței financiare.

  Am fost de acord cu privire la un amendament pe care l-am elaborat ca urmare a unui acord cu dl Langen, care a fost negociatorul principal pentru grupul PPE, deşi nu raportorul alternativ în această chestiune, de a adăuga menţiunea că nu există o bază specifică pentru un împrumut comunitar.

  We had agreed on an amendment that we drew up following an agreement with Mr Langen, who was the principal negotiator for the PPE Group, although not the shadow rapporteur for this matter, to add that there is no specific basis for the Community loan. Programul de asistenţă propus constă într-un împrumut comunitar care urmează să fie finanţat din împrumuturi ale Comunităţii de pe pieţele internaţionale de capital în valoare de 50 milioane euro şi un ajutor comunitar nerambursabil de maximum 30 milioane euro care urmează să fie finanţat din bugetul general acordate Libanului.

  The proposed assistance consists of a Community loan to be financed by Community borrowings in the international capital markets in the amount of EUR 50 million and a Community grant of up to EUR 30 million to be financed from the General Budget to Lebanon. La 19 noiembrie , în contextul unui împrumut comunitar pentru balanța de plăți vizând să sprijine capacitatea de răspuns a Ungariei la turbulențele pieței financiare, autoritățile au semnat un memorandum de înțelegere care fixează condițiile de politică economică care însoțesc rambursarea acestuia, în special cele privind consolidarea fiscală și reforma guvernanței financiare.

  In the context of a Community balance of payments loan to support Hungary's response to the financial market turbulences, the authorities signed a memorandum of understanding on 19 November setting out economic policy conditions attached to its disbursement, in particular regarding fiscal consolidation and fiscal governance reform.

  Pretinse încălcări și neglijențe ale BEI în urmărirea unui împrumut finanțat din bugetul comunitar. EIB's alleged negligence and failures in monitoring a loan financed by the Community budget.

  Non-contractual liability - Financing contract concluded with Morocco - EIB's alleged negligence and failures in monitoring a loan financed by the Community budget - Limitation - Inadmissibility. Perspectiva financiară pentru perioada - prevede, în conformitate cu Acordul interinstituțional din mai dintre Parlamentul European, Consiliu și Comisie privind disciplina bugetară și ameliorarea procedurii bugetare, un plafon al rezervei de garantare a împrumutului în bugetul comunitar de milioane EUR la prețurile anului pe an.

  Credit nevoi personale de la BT

  Comisia adoptă măsurile necesare pentru a verifica periodic, în colaborare cu Comitetul Economic și Financiar, conformitatea politicii economice a statului membru beneficiar al împrumutului comunitar cu programul rectificativ, cu alte condiții stabilite de Consiliu în temeiul articolului 3 și cu memorandumul de înțelegere menționat la articolul 3a.

  Die Kommission trifft die erforderlichen Maßnahmen, um in regelmäßigen Abständen in Zusammenarbeit mit dem Wirtschafts- und Finanzausschuss zu prüfen, ob die Wirtschaftspolitik des Mitgliedstaats, der ein Darlehen der Gemeinschaft empfangen hat, dem Sanierungsprogramm, den etwaigen sonstigen vom Rat gemäß Artikel 3 festgelegten Bedingungen und der in Artikel 3a genannten Absichtserklärung entspricht. Comisia adoptă măsurile necesare pentru a verifica periodic, în colaborare cu Comitetul Economic și Financiar, conformitatea politicii economice a statului membru beneficiar al împrumutului comunitar cu programul rectificativ, cu alte condiții stabilite de Consiliu în temeiul articolului și cu memorandumul de înțelegere menționat la articolul a.

  Die Kommission trifft die erforderlichen Maßnahmen, um in regelmäßigen Abständen in Zusammenarbeit mit dem Wirtschafts- und Finanzausschuss zu prüfen, ob die Wirtschaftspolitik des Mitgliedstaats, der ein Darlehen der Gemeinschaft empfangen hat, dem Sanierungsprogramm, den etwaigen sonstigen vom Rat gemäß Artikel festgelegten Bedingungen und der in Artikel a genannten Absichtserklärung entspricht.

  Am fost de acord cu privire la un amendament pe care l-am elaborat ca urmare a unui acord cu dl Langen, care a fost negociatorul principal pentru grupul PPE, deşi nu raportorul alternativ în această chestiune, de a adăuga menţiunea că nu există o bază specifică pentru un împrumut comunitar. Wir hatten uns auf den Nachtrag geeinigt, dass es keine spezifische Grundlage für das EU - Darlehen gebe; diese Änderung haben wir nach einer Einigung mit Herrn Langen, dem Hauptverhandlungsführer der EVP-Fraktion, der jedoch nicht Schattenberichterstatter in dieser Angelegenheit ist, aufgesetzt.

  Programul de asistenţă propus constă într-un împrumut comunitar care urmează să fie finanţat din împrumuturi ale Comunităţii de pe pieţele internaţionale de capital în valoare de 50 milioane euro şi un ajutor comunitar nerambursabil de maximum 30 milioane euro care urmează să fie finanţat din bugetul general acordate Libanului.

  Die vorgeschlagene Unterstützung für Libanon besteht aus einem durch Anleihen der Gemeinschaft auf den internationalen Kapitalmärkten zu finanzierenden Darlehen der Gemeinschaft in Höhe von 50 Mio.

  La 19 noiembrie , în contextul unui împrumut comunitar pentru balanța de plăți vizând să sprijine capacitatea de răspuns a Ungariei la turbulențele pieței financiare, autoritățile au semnat un memorandum de înțelegere care fixează condițiile de politică economică care însoțesc rambursarea acestuia, în special cele privind consolidarea fiscală și reforma guvernanței financiare.

  Im Zusammenhang mit dem Zahlungsbilanzdarlehen der Gemeinschaft zur Unterstützung der Maßnahmen Ungarns gegen die Finanzmarktturbulenzen unterzeichnete die Regierung am November eine Vereinbarung über die mit der Darlehensgewährung verbundenen wirtschaftspolitischen Bedingungen, insbesondere hinsichtlich der Haushaltskonsolidierung und der finanzpolitischen Reform.

  Pretinse încălcări și neglijențe ale BEI în urmărirea unui împrumut finanțat din bugetul comunitar. OJ L , In force. Din motive de claritate și raționalitate, directiva menționată ar trebui codificată. Închirierea și împrumutul de opere care fac obiectul dreptului de autor și de obiecte protejate prin drepturi conexe capătă o importanță crescândă, în special pentru autorii, artiștii interpreți sau executanți și producătorii de fonograme și de filme. Pirateria devine o amenințare din ce în ce mai gravă.

  Protecția corespunzătoare, prin drepturile de închiriere și de împrumut, a operelor care fac obiectul dreptului de autor și a obiectelor protejate prin drepturi conexe, precum și protecția obiectelor prin dreptul de fixare, dreptul de distribuție, dreptul de radiodifuziune și televiziune și dreptul de comunicare publică pot fi considerate, în consecință, ca având o importanță fundamentală pentru dezvoltarea economică și culturală a Comunității.

  Dreptul de autor și protecția conferită prin drepturile conexe trebuie să se adapteze realităților economice noi, cum ar fi noile forme de exploatare. Pentru continuitatea activității creatoare și artistice a autorilor și artiștilor interpreți sau executanți este necesar ca aceștia să primească un venit corespunzător, iar investițiile necesare, în special pentru producția de fonograme și de filme, sunt extrem de ridicate și de riscante.

  Numai o protecție juridică adecvată a titularilor de drepturi permite garantarea efectivă a posibilităților de a primi acest venit și de a amortiza aceste investiții.

  Aceste activități creatoare, artistice și de impresariat sunt desfășurate, în mare măsură, de persoane care desfășoară activități independente. Exercitarea acestor activități trebuie să fie ușurată prin asigurarea unei protecții armonizate din punct de vedere juridic în Comunitate.

  În măsura în care aceste activități constituie în principal servicii, prestarea acestora trebuie să fie facilitată în egală măsură prin crearea unui cadru juridic armonizat în Comunitate. Se impune armonizarea legislațiilor statelor membre într-un mod care să nu contravină respectării convențiilor internaționale pe care sunt fondate legislațiile referitoare la dreptul de autor și drepturile conexe din numeroase state membre. Cadrul juridic comunitar privind drepturile de închiriere și de împrumut, precum și unele drepturi conexe dreptului de autor, poate fi limitat la dispoziții prin care statele membre să fie obligate să prevadă drepturi de închiriere și de împrumut pentru anumite grupuri de titulari și, în plus, drepturile de fixare, distribuție, radiodifuziune și televiziune și comunicare publică pentru anumite grupuri de titulari în domeniul protecției drepturilor conexe.

  Este necesar să se definească noțiunile de închiriere și de împrumut în sensul prezentei directive. Este de dorit, pentru o mai mare claritate, să se excludă de la închiriere și de la împrumut, în sensul prezentei directive, anumite forme de punere la dispoziție, de exemplu, punerea la dispoziție de fonograme sau de filme în scopul reprezentării publice sau radiodifuziunii, punerea la dispoziție în scop de expunere sau punerea la dispoziție în scopul consultării imediate.

  Împrumutul în sensul prezentei directive nu ar trebui să includă punerea la dispoziție între unități accesibile publicului. Atunci când împrumutul efectuat de o unitate accesibilă publicului presupune o plată al cărei cuantum nu depășește necesarul pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare ale unității, nu există avantaj economic sau comercial direct sau indirect în sensul prezentei directive.

  Este necesar să se introducă un regim care să asigure o remunerație echitabilă, la care nu se poate renunța, a autorilor și artiștilor interpreți sau executanți, care trebuie să-și păstreze posibilitatea de a încredința gestiunea acestui drept unor societăți de gestiune colectivă care îi reprezintă.

  Această remunerație echitabilă poate fi achitată pe baza uneia sau mai multor plăți în orice moment la încheierea contractului sau ulterior. Ea trebuie să ia în considerare importanța contribuției autorilor și artiștilor interpreți sau executanți în cauză la fonogramă sau film.

  Este necesar, de asemenea, să se protejeze cel puțin drepturile autorilor în cazul împrumutului public prin prevederea unor dispoziții specifice. Cu toate acestea, orice măsuri adoptate prin derogare de la dreptul exclusiv de împrumut public ar trebui să respecte în special articolul 12 din tratat.

  Dispozițiile prevăzute de prezenta directivă cu privire la drepturile conexe dreptului de autor nu ar trebui să împiedice statele membre să extindă asupra acestor drepturi exclusive prezumția menționată în prezenta directivă cu privire la contractele pentru producția de film încheiate, individual sau colectiv, de artiștii interpreți sau executanți cu un producător de film.

  Statele membre ar trebui să aibă posibilitatea să prevadă, pentru titularii de drepturi conexe dreptului de autor, dispoziții de protecție mai amplă decât dispozițiile prezentei directive cu privire la radiodifuziune sau televiziune și la comunicarea publică. Prezenta directivă nu ar trebui să aducă atingere obligațiilor statelor membre privind termenele pentru transpunerea în legislația lor națională a directivelor stabilite în anexa I partea B,.

  Statele membre pot să prevadă ca alte persoane să fie considerate coautori. Statele membre pot să prevadă în egală măsură că prezentul alineat se aplică mutatis mutandis drepturilor incluse în capitolul II.

  Statele membre au libertatea de a determina această remunerație, luând în considerare obiectivele lor de promovare culturală. În absența unui acord între artiștii interpreți sau executanți și producătorii de fonograme, statele membre pot stabili condițiile repartizării remunerației între aceștia.

  Cu toate acestea, licențe obligatorii nu pot fi prevăzute decât în măsura în care sunt compatibile cu Convenția de la Roma. Cu toate acestea, în special în cazul în care acest obiect este o înregistrare digitală, statele membre pot să prevadă că titularii de drepturi au dreptul de a obține o remunerație adecvată pentru închirierea sau împrumutarea acestui obiect.

  În absența unui acord între titularii de drepturi cu privire la nivelul remunerației, statele membre pot fixa nivelul remunerației echitabile. Protecția drepturilor conexe dreptului de autor în temeiul prezentei directive păstrează intactă și nu aduce în nici un fel atingere protecției dreptului de autor.

  Comisiei îi sunt comunicate de către statele membre textele principalelor dispoziții de drept intern pe care le adoptă în domeniul reglementat de prezenta directivă. Trimiterile la directiva abrogată se interpretează ca trimiteri la prezenta directivă și se citesc în conformitate cu tabelul de corespondență din anexa II. Prezenta directivă intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Statele membre pot să prevadă în egală măsură că prezentul alineat se aplică mutatis mutandis drepturilor incluse în capitolul II.

  Statele membre au libertatea de a determina această remunerație, ținând cont de obiectivele lor de promovare culturală. Comisia transmite acest raport Parlamentului European și Consiliului.

  În absența unui acord între artiștii interpreți sau executanți și producătorii de fonograme, statele membre pot determina condițiile repartizării remunerației între aceștia. Cu toate acestea, licențele obligatorii nu pot fi prevăzute decât în măsura în care sunt compatibile cu Convenția de la Roma.

  Fără să aducă atingere unei armonizări ulterioare, drepturile de autor prevăzute de prezenta directivă nu expiră înainte de sfârșitul termenului prevăzut de Convenția de la Berna privind protecția operelor literare și artistice. Fără să aducă atingere unei armonizări ulterioare, drepturile prevăzute de prezenta directivă pentru artiștii interpreți sau executanți, producătorii de fonograme și organismele de radiodifuziune și televiziune nu expiră înainte de sfârșitul termenelor respective prevăzute de Convenția de la Roma.

  Drepturile producătorilor primelor fixări de filme prevăzute de prezenta directivă nu expiră înainte de încheierea unei perioade de douăzeci de ani de la sfârșitul anului în care fixarea a fost realizată.

  Cu toate acestea, în special dacă acest obiect este o înregistrare digitală, statele membre pot să prevadă că titularii de drepturi au dreptul de a obține o remunerație adecvată pentru închirierea sau împrumutul acestui obiect.

  În absența unui acord între titularii de drepturi cu privire la nivelul remunerației, statele membre pot fixa nivelul remunerației echitabile. În temeiul prezentei directive, protecția drepturilor conexe dreptului de autor păstrează intactă și nu aduce în nici un fel atingere protecției dreptului de autor.

  Statele membre informează de îndată Comisia cu privire la aceasta. Atunci când statele membre adoptă aceste dispoziții, ele conțin o trimitere la prezenta directivă sau sunt însoțite de o asemenea trimitere la data publicării lor oficiale. Statele membre stabilesc modalitatea de efectuare a acestei trimiteri. JO C , Skip to main content.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *